Ρίξτε πόρτα στον προκλητικότατο Έντι Ράμα



Άρθρο του πολιτικού κρατούμενου Ηλία Παναγιώταρου


Πριν το 1990 το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε, ήταν το “Αλβανός Τουρίστας”, μιας και λόγω κομμουνιστικού καθεστώτος δεν υπήρχε ούτε ένας από αυτούς.

Το ότι θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα, ανοιχτή Αλβανική συγκέντρωσης στην καρδιά της Αθήνας το 2024 με ομιλητή τον Αλβανό πρωθυπουργό, δεν το είχε φανταστεί κανείς, ούτε ως ανέκδοτο.

Και όμως συμβαίνει και μάλιστα στην επέτειο του ενός χρόνου πολυσχαματικής πολιτικής φυλάκισης του νομίμως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, από το αλβανικό καθεστώς, διότι εξελέγει δήμαρχος κόντρα στις επιθυμίες του Αλβανού πρωθυπουργού.

Βλέπετε ο Ράμα ( είχε και έχει ) μεγαλεπίβολα σχέδια για την “ανάπτυξη” της Βόρειο Ηπειρωτικής Ριβιέρας στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας.

Σχέδια τα οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει, παρακάμπτωντας τους νόμιμους κατόχους της περιοχής, τους Έλληνες χειμαριώτες, υφαρπάζοντας με αυθαίρετο - παράνομο τρόπο τις περιουσίες τους.

Οι διακιστίδα μεταξύ Ελλάδος Αλβανίας, δυστυχώς γέρνει όλο και πιο πολύ υπέρ της Αλβανίας.

Η Αλβανία από το 1991 συστηματικά ανθελληνίζουν (και με τη προκλητική αδιαφορία της Ελλάδος) την Βόρειο Ήπειρο.

Η πληθυσμιακή συσχετισμοί του 1991 στην Βόρειο Ήπειρο έχουν αλλάξει δραματικά υπέρ των Αλβανών, εις βάρος των γηγενών Βορειο Ηπειρωτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πόλη των Αγίων Σαράντα, όπου η αναλογία 6000 περίπου Ελλήνων έναντι 1000 περίπου αλβανών πριν το 1990, έχει πλέον διαμορφωθεί σε 9000 περίπου αλβανούς έναντι 1000 περίπου Ελλήνων!!

Αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Βορειο Ηπειρωτική γη.

Η Ελλάδα το 1990 είχε μια πληθώρα διαπραγματευτικών όπλων, γεωπολιτικών, οικονομικών αλλά και κανονικών, καθώς και πολλών αφορμών προκειμένου να διευθετήσει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα μια και καλή.

24 χρόνια μετά, δυστυχώς η Ελλάδα έχει απωλέσει στα περισσότερα από αυτά, δίχως ναψέχει κερδίσει τίποτα, αντιθέτως οι Αλβανοί έχουν δικά τους διαπραγματευτικά όπλα που δεν είχαν τότε. 

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός “πνίγεται” από τον παράνομο εποικισμό της γης τους.

Η ΑΟΖ που είχαμε συνάψει με τον Ράμα, προκειμένου να μη θέσουμε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, ακυρώθηκε ( με τούρκικη προτροπή) από το Ράμα, μόλις η Αλβανία εντάχθηκε σε αυτό!

Χιλιάδες ακόμα ηρωικοί Έλληνες στρατιώτες του έπος του ‘40 παραμένουν ακόμα άταφοι!!

Ο Ράμα έχει καταστήσει τη χώρα του σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, επί της ουσίας 82η επαρχία της.

Το αποκορύφωμα των ανθελληνικων πρακτικών του καθεστώτος Ράμα ήταν η περσινή στημένη - παράνομη σύλληψη, καταδίκη και φυλάκιση του υποψήφιου και μέσα από τη φυλακή εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική απεδείχθει ανύμπορη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ακόμη και αυτή τη πρόκληση εκ μέρους της αλβανικής κυβερνησης.

Η Ευρω Υποψηφιότητα Μπελέρη, ίσως να είναι δίκοπο μαχαίρι για τα Χειμαριώτικα συμφέροντα.

Όπως και να έχει όμως, κανείς δεν δικαιούται να κατακρίνει τον Φρέντυ Μπελέρη για την όποια απόφασή του.

Αυτό το οποίο οφείλει να πράξει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, υποψήφιος του κόμματος του οποίου είναι ο Μπελέρης, είναι να δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του προς το πρόσωπό του.

Να απαγορεύσει την προκλητικότατη, ιδίως τη δεδομένη στιγμή, δίχως προηγούμενη αίτηση άδειας πραγματοποίησης (ούτε καν ενημέρωσης προς την Ελληνική Κυβέρνηση) ανοιχτή συγκέντρωση στο Γαλάτσι ή σε κάποιο άλλο σημείο της Αθήνας.

Επισημως η συγκέντρωση γίνεται πριν τις εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία σε ένα χρόνο!!!

Ουσιαστικά όμως γίνεται για να δείξει ο Ράμα ότι έχει τη δυνατότητα να μαζέψει και αυτός πολύ κόσμο και μάλιστα στην καρδιά της Ελλάδος, στην Αθήνα. Επίσης υπάρχουν όλο και πιο πολύ έντονες φημολογίες, ότι οι Αλβανοί θεωρούν ότι ήρθε ο καιρός για τη δημιουργία Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα, μιας και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει μετά από 34 χρόνια “επώασης”

Η “Ελληνοποιημένοι” αλβανοί 1ης, 2ης, 3ης γενιάς ξεπερνούν το 1.000.000 εκ. Αυτοί είναι και το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής. Συγχρόνως αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας των ελληνικών κυβερνήσεων αναφορικά με το βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Ο Ράμα βλέπει ότι έχει τις πλάτες της Γερμανίας και της Τουρκίας για αυτό και συνεχίζει ακάθεκτος τις παράνομες ανθελληνικές πρακτικές.

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να του ρίξει πόρτα!!


Ηλίας Παναγιώταρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.