Την Καθαρά Δευτέρα πετάμε χαρταετό δεν ψωνίζουμε από τις πολυεθνικές των σούπερ μάρκετ!

 




Η Καθαρά Δευτέρα είναι καθιερωμένη ως αργία.Ειδικά για τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους είναι η απαρχή μιας πνευματικής διαδικασίας που ολοκληρώνεται με την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την Λαμπρή.
Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις καθώς και η τωρινή της Νέας Δημοκρατίας, με τους αντιλαϊκούς, αντεργατικούς και ανθελληνικούς νόμους στηρίζουν την ασυδοσία των μεγαλοκαρχαρίων των πολυεθνικών. 
Όπως είναι γνωστό, ορισμένες αλυσίδες Super market έχουν ανακοινώσει το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων τους. 
Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να εξαναγκαστούν χιλιάδες Ελλήνων να εργαστούν, μία ημέρα που παραδοσιακά ανήκει στον Χριστό και στην Οικογένεια του καθενός. 
Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας :



"Η εργοδοσία για ακόμα μία φορά αξιοποιώντας το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και την απουσία κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, επιβάλλει εργασία όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τις αργίες, με ό,τι όρους θέλει.
Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε δικαίωμα στη ξεκούραση, να περνάμε τις γιορτές και τις αργίες με τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, τους φίλους μας. Δεν ανεχόμαστε να μας ξεζουμίζουν 365 μέρες το χρόνο για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι. Φτάνει πια με το «δουλειά όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες».
Δεν ανεχόμαστε αυτή την αθλιότητα. Καλούμε το υπουργείο εργασίας που με τόση ευκολία μεταθέτει την Πρωτομαγιά την Τρίτη του Πάσχα εδώ και τώρα να πάρει απόφαση έτσι ώστε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα!
Το ΣΕΠΕ να προβεί σε ελέγχους και να εξασφαλιστεί ότι κανένα εργαζόμενος αυτή την μέρα δεν θα χρεωθεί ρεπό ή άδεια και όσοι συνάδελφοι πιεστούν να πάνε για δουλειά να πληρωθούν με την αντίστοιχη προσαύξηση +75% στο ημερομίσθιο τους λόγω αργίας.
Το σωματείο έχει ήδη προχωρήσει με παρεμβάσεις σε εργοδότες για αυτά τα ζητήματα και θα συνεχίσει!
Καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί να απαιτήσουμε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα και καμία αργία".

Εμείς ως Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος
συμφωνούμε απόλυτα σε κάθε φιλόλαϊκο και φιλεργατικό μέτρο αρκεί να εξυπηρετεί πάνω από όλα τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων. Για αυτό εκτός των άλλων απαιτούμε να σταματήσει η αθρόα εισβολή φτηνών εργατικών χεριών από αλλοδαπές χώρες, που δίνουν την δύναμη στον διεθνή καπιταλισμό και στις πολυεθνικές να εκβιάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους.
Και στον Αγώνα υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντι τους όχι μόνο η ολιγαρχία του πλούτου αλλά και σύσσωμη η αντεθνική αριστερά που προδίδει τους Έλληνες εργαζομένους.

Εθνικό Πολιτικό Κίνημα Ιερός Λόχος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.