Τα φώτα των γιορτών έσβησαν, η ανέχεια και η φτώχεια παρέμειναν για τους Έλληνες.

 


Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και για τους περισσότερους από εμάς οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων είναι παρελθόν. Οι πόλεις και οι βιτρίνες των καταστημάτων επενέρχονται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και η αγορά ετοιμάζεται για τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου.

Πίσω όμως από τα φωτεινά λαμπιόνια και τις στολισμένες βιτρίνες του καπιταλιστικού παραδείσου, υπάρχουν κάποιοι δύσμοιροι Συνέλληνες.Είναι τα σιωπηλά θύματα της οικονομικής κρίσης. Οι "αόρατοι" άνθρωποι που ζουν στο περιθώριο της ευημερίας των αριθμών, της δήθεν οικονομικής ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας. Άνθρωποι που δεν τους έστειλε στο πεζοδρόμιο κάποιος εθισμός, αλλά η κοινωνική πολιτική του σάπιου καθεστώτος που διώκει τον Ελληνικό Λαό εδώ και δεκαετίες. 

Αυτούς τους Συνέλληνες ή μάλλον κάποιους από αυτούς τους Συνέλληνες έχουμε εντοπίσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης κυρίως και συστηματικά κάθε εβδομάδα συναντάμε.Τους συναντάμε σαν καινούργιοι φίλοι τους χωρίς ίχνος ελεημοσύνης ή λύπης στο βλέμμα μας και τους προσφέρουμε ότι έχουμε συλλέξει μέσα στην εβδομάδα. Ρούχα, φαγητό, γλυκά και δύο ανθρώπινες κουβέντες. Ποτέ δεν ρωτήσαμε ούτε τι πιστεύουν, ούτε τι ψηφίζουν, ούτε κάτι παραπάνω για την ζωή τους και ποτέ δεν τους είπαμε ποιοι είμαστε. Αόριστα τους λέμε ότι είμαστε "εθελοντές".Μας αρκεί που είναι Έλληνες και και έχουν την ανάγκη μας. 



Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια δεν κρύβεται κανένα ίδρυμα, κανένας χορηγός και κανένας πολιτικός φορέας της Βουλής. Με λίγα λόγια δεν κρύβεται κανένας, ούτε ποτέ μας βοήθησε κάποιος με παχυλό μισθό κρατικοδίαιτος βολευτής. Μάλλον για να είμαι ειλικρινής κρύβονται οι δεκάδες έμποροι της λαχαναγοράς, οι απλοί άνθρωποι του πάγκου, ο άνεργος Νίκος που προσφέρει από το επίδομα ανεργίας του, οι δεκάδες συναγωνιστές που δίνουν από το υστέρημα τους και ο δραστήριος τομέας της Αλληλεγγύης της Εθνικής Φάλαγγας. 

Φωτογραφία από κάποια προηγούμενα Χριστούγεννα στο Θεαγένειο νοσοκομείο ως Ιερός Λόχος 2012 


Με απλά λόγια, συνεχόμενα και ταπεινά αυτοί που προσφέρουν όλο τον χρόνο και όχι μόνο όταν υπάρχουν κάμερες και δημοσιότητα είναι ο απλός Λαός. Για αυτό ο Εθνικισμός θα είναι πάντα Λαϊκός, για αυτό μόνο ο Ελληνικός Λαός μπορεί να σώσει τον Ελληνικό Λαό και όχι οι Πακιστανοί και τα κονομημένα ιδρύματα. 

Σε όλους αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους Έλληνες /δες της προσφοράς, τους οφείλουμε ένα τεράστιο "ευχαριστώ". 

Η παρούσα ανάρτηση γίνεται μόνο και μόνο για να παραδειγματίσουμε όσους θέλουν να παραδειγματιστούν. 

Εθνική Φάλαγγα για την Πατρίδα το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.