Στην μνήμη του 17χρονου Daniel Wretström

 


Ο Daniel Wretström (15 Οκτωβρίου 1983 – 9 Δεκεμβρίου 2000) ήταν ένας νεαρός Σουηδός Εθνικιστής που δολοφονήθηκε άγρια ​​από μετανάστες πριν από 23 χρόνια. 


Ο Daniel Wretström είχε παρευρεθεί σε μια συγκέντρωση στο Σάλεμ (προάστιο της Στοκχόλμης)  και όταν θέλησε να  φύγει περίμενε το λεωφορείο σε μια κοντινή στάση. 



Στο μεταξύ, μια ομάδα 15 ατόμων, στην πλειονότητά τους μετανάστες, εντόπισε τον νεαρό που περιμένει μόνος του και που είχε εμφανώς εθνικιστικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση του. 


Δεδομένου ότι τα «σουηδικά» μέσα ενημέρωσης είχαν στο παρελθόν ξεκινήσει μια σφοδρή αντιρατσιστική εκστρατεία καλώντας τον πληθυσμό να καταστείλει τον «ρατσισμό», η αγέλη των δολοφόνων σκέφτηκε ότι θα τιμωρούσε τον «βρώμικο ρατσιστή». 


Επιτέθηκαν λοιπόν στον νεαρό που περίμενε μόνος του στη στάση του λεωφορείου με ξύλα και μαχαίρια. 


Ο Daniel Wretström βλέποντας την απελπιστική του κατάσταση, προσπάθησε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο, αλλά χωρίς επιτυχία καθώς ο οδηγός φοβήθηκε να σώσει το αγόρι και απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο. 


Στη συνέχεια, ήταν μοιραία.Η δολοφονική αγέλη επιτέθηκε με μανία στο ανυπεράσπιστο 17χρονο αγόρι.Τον κλωτσούσαν ενώ είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, τον χτυπούσαν στο κεφάλι με σανίδες και μέσα σε λίγα λεπτά το θύμα βρισκόταν σχεδόν άψυχο στο χαντάκι. Ένας από τους δράστες μάλιστα χτύπησε το αγόρι στο κεφάλι με μια μακριά σανίδα μέχρι που μια γενναία κοπέλα που περπατούσε εκεί κοντά τον αντιλήφθηκε και του ζήτησε υστερικά να σταματήσει. Ο επιτιθέμενος όμως απείλησε και την κοπέλα με το ξύλο που κρατούσε και ο Daniel Wretström, που ήταν μισοπεθαμένος στο χαντάκι, δεχόταν τα χτυπήματα από ένα άλλο δολοφόνο στο κεφάλι και στο λαιμό του, ενώ ένας τρίτος έβγαλε ένα μαχαίρι. 


Βλέποντας αυτό οι άλλοι τον άφησαν να μαχαιρώσει επανειλημμένα στην πλάτη, στο κεφάλι και στον λαιμό τον άτυχο Daniel. 

Στη συνέχεια η δολοφονική αγέλη των μεταναστών αποχώρησε περήφανα φωνάζοντας «κανείς δεν είδε τίποτα». 


Ωστόσο, η Σουηδή που περπατούσε εκεί κοντά είδε τα πάντα. Με δάκρυα στα μάτια πλησίασε τον Daniel Wretström, αλλά δεν μπορούσε πια να τον βοηθήσει: η αρτηρία του αγοριού είχε κοπεί και αιμορραγούσε. 


Κανένας από τους δολοφόνους δεν πήγε φυλακή...


Εθνική Φάλαγγα για την Πατρίδα το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.