Ισραήλ. Σε νόμιμη άμυνα ή αφορμή για γενοκτονία των Παλαιστινίων;

 Μέση Ανατολή στα μέσα Νοεμβρίου του 2023 και οι μάχες μαίνονται αγριότερες από ποτέ, μέσα στην καρδιά της λωρίδος της Γάζας. 

Πριν δημοσιεύσουμε αυτό το δελτίο τύπου, δώσαμε μια χρονική ευκαιρία στις αντιμαχόμενες δυνάμεις να θρηνήσουν τους νεκρούς και αφού μετρήσουν τις απώλειές τους, συνεπώς θα περιμέναμε μια εκτόνωση της οργής που θα οδηγούσε σε κάποια ανακωχή των εχθροπραξιών και ίσως σε μια - επιτέλους – ειρηνική διευθέτηση του φλέγοντος Παλαιστινιακού ζητήματος.  

   Αντί αυτού, παρατηρούμε με κομμένη την ανάσα, το φαινόμενο μιας – αρχικά δικαιολογημένης - αντιδράσεως του κράτους του Ισραήλ (απέναντι σ’ αυτήν την «τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς») να εξελίσσεται σε έναν αγώνα αφανισμού όλου του Παλαιστινιακού λαού. Το δικαίωμα του Ισραήλ να προβή στη νόμιμο άμυνα, έχει μεταστραφή σε ανελέητους βομβαρδισμούς ακόμη και νοσοκομείων ή και ιερών ναών (που σε καιρούς πολέμου αποτελούν και ένα άσυλο για τον αθώο άμαχο πληθυσμό) πριν από την στρατιωτική εισβολή. Μ’ αυτήν του την αντίδραση, το επίσημο Ισραηλινό κράτος τείνει να χάσει, αν δεν έχασε πλέον, κάθε ηθική συμπαράσταση από τις κοινωνίες των κρατών της Δύσεως (στην οποία ήθελε να ανήκη) για το «ολοκαύτωμα» που υπέστη ο λαός του. Και τούτο, δυστυχώς το «ηθικό πλεονέκτημα» (το οποίο απελάμβανε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), η πολιτική του ηγεσία το θυσίασε στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την υστεροφημία της.  

   Είναι βλέπετε, εύκολο να χαρακτηρίζει κανείς, σαν τρομοκράτες όλους αυτούς τους γηγενείς πληθυσμούς που διέμεναν επί αιώνες στην περιοχή της Παλαιστίνης, όταν με την στρατιωτική του ισχύ, μπορεί να τους εκδιώκη σε καθημερινή βάση και να τους εκτοπίζει από τις πατρογονικές τους εστίες. Κι αυτό μάλιστα, υπό την συνεχή καταδίκη τους σε πείνα, δίψα και στέρηση ακόμη και στοιχειωδών συνθηκών διαβιώσεως, οπότε αυτομάτως αυτή η διαρκής τους καταπίεση – μοιραία – κάποτε θα οδηγούσε σε βίαιες αντιδράσεις (των ακραίων τους οργανώσεων) όπως αυτή των αρχών του προηγουμένου Οκτωβρίου που κόστισαν την ζωή αρκετών αμάχων μέσα στο ίδιο το Ισραηλινό κράτος. 

   Δυστυχώς η εξέλιξη των γεγονότων – εκτός από την καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν εκεί – απειλεί με γενική ανάφλεξη, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά γενικά και σ’ όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, καθώς όλο και περισσότερα κράτη υπό την πίεση της λαϊκής τους κατακραυγής πιέζουν τις ηγεσίες τους να λάβουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου αντιμαχομένου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην δική μας χώρα, της οποίας η πολιτική ηγεσία έσπευσε, εν θερμώ, να συμπράξει υπέρ του κράτους του Ισραήλ και τελικώς να επιτύχει και πάλι να διχάσει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το έπραξε χωρίς να διαμαρτυρηθεί κάν για τους βομβαρδισμούς ελληνορθοδόξων ιερών ναών ιστορικής σημασίας. 

   Εμείς ως Έλληνες πατριώτες, σκεπτόμενοι πάντοτε το εθνικό μας συμφέρον θα επιθυμούσαμε να κρατηθεί μια στάση ουδετερότητος, αναλογιζόμενοι την στάση υψηλού πολιτισμού την οποία εξέφραζε πάντοτε η πατρίδα μας η Ελλάς. Σαφώς επιθυμούμε να συνδράμουμε σε αποστολές βοηθείας σε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στους συνανθρώπους μας της Παλαιστίνης, όμως δυστυχώς, η πατρίδα μας έχει εξαντλήσει τους πόρους και τις αντοχές της, ώστε να υποδεχθεί κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες από μετανάστες, οι οποίοι απλώς θα περιφέρουν την δυστυχία τους σε μία άλλη χώρα. Κι όλα αυτά διότι αναλογιζόμαστε ψύχραιμα (κι όχι ακραία, όπως σπεύδουν να μας χαρακτηρίσουν οι καλοθελητές «παπαγάλοι διαμορφωτές» της κοινής γνώμης) τις συνέπειες που μπορεί να φέρει ένα ανερχόμενο (πιθανώς και δικαιολογημένο) κλίμα αντισημιτισμού στην πατρίδα μας το κύμα αυτών των μεταναστών.

   Σαφώς επιθυμούμε να πρυτανεύση ειρήνη. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ίδρυση επιτέλους – έστω και με καθυστέρηση πάνω από 85 έτη – δύο ανεξαρτήτων κρατών. Δυστυχώς τα οικονομικά συμφέροντα της παγκοσμίου ελίτ του χρήματος δεν το επιθυμούν όταν πίσω από την Παλαιστίνη κρύβονται και εκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού αλλά ακόμη κι η πιθανότητα κατασκευής μιας διώρυγος στην λωρίδα της Γάζας που να λειτουργεί παράλληλα μ’ αυτήν του Σουέζ. Ιδού λοιπόν κύριοι επίδοξοι «πλανητάρχες», πεδίον δόξης λαμπρόν. Διότι, όπως έλεγαν κι οι αρχαίοι μας πρόγονοι «η αρχή τον άνδρα δείκνυσι!




ΕΘΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ

Για την Πατρίδα, το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.