Μακεδονία Γη Ελληνική!Τιμήσατε την μνήμη του Παύλου Μελά και της Αικατερίνης Χατζηγεωργίου.

 



Το διήμερο 14&15 Οκτωβρίου τιμήσαμε τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και ειδικότερα την μνήμη του Παύλου Μελά και της Αικατερίνης Χατζηγεωργίου. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο βρεθήκαμε εκεί στις εσχατιές της Πατρίδος, στην ακριτική Ειδομένη πλησίον στα σύνορα που μας επέβαλλαν οι "φίλοι" σύμμαχοι μας για να τιμήσουμε την θυσία της Ηρωϊκης Δασκάλας Αικατερίνης Χατζηγεωργίου.



Της 19χρονης κοπέλας που προτίμησε να καεί ζωντανή από το να παραδοθεί στους κομιτατζήδες Βούλγαρους, στις 14 Οκτωβρίου του 1904.




Η θυσία της νεαρής Δασκάλας, είναι η απόδειξη γιατί ο Παύλος Μελάς έπρεπε να έρθει στην Μακεδονία.Δολοφονίες και πογκρόμ κατά των Ελλήνων ήταν κανόνας από τους Βούλγαρους εκείνα τα χρόνια.



Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Παύλος Μελάς και η Αικατερίνη Χατζηγεωργίου έμελλε να περάσουν στην Αθανασία με μια μέρα διαφορά.

Το διήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα Κυριακή, με την επετειακή ομιλία από τον αξιωματικό ε.α. κύριο Δημήτρη Βαλασίδη στα γραφεία του συλλόγου. 



Η γενιά των Ελλήνων του Μακεδονικού Αγώνα είναι από τις πλέον ηρωικότερες γενιές στην ένδοξη ιστορία του Εθνους. Πολλοί από τους πολεμιστές αυτής της γενιάς (άνδρες και γυναίκες) υπερασπίστηκαν την Πατρίδα και το Έθνος από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι και τον Συμμοριτοπόλεμο. 


Τους οφείλουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη γιατί κατέκτησαν την Δόξα στο πεδίο των μαχών. 


Αιωνία τους η μνήμη.


ΑΘΑΝΑΤΟΙ


Ιερός Λόχος 2012 

Εθνική Φάλαγγα

Για την Πατρίδα, το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.