Από την Φάλαγγα του χθες στην Εθνική Φάλαγγα του σήμερα.

 Όταν μια ομάδα φίλων και παλαιών συναγωνιστών του εθνικού πατριωτικού χώρου, μετεκλογικά αλλά και μετά από τις τρομακτικές εθνικές μας δοκιμασίες, μοιρασθήκαμε από κοινού τις αγωνίες μας για το που βαδίζει η πατρίδα μας, Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια νέα πολιτική οντότητα. 

Πολιτική οντότητα η οποία καθαρή από κάθε «αμαρτία», θα αγωνισθεί χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικά πάθη, με σκοπό να ενώσει τους αυθεντικούς Εθνικιστές και Πατριώτες Έλληνες με σκοπό να υψώσει την φωνή της αγωνίας τους, για την τύχη της πατρίδος μας που δυστυχώς αργοπεθαίνει κάτω από την χειραγώγησιν που υφίσταται από τους στυγνούς επαγγελματίες πολιτικούς και τους αλλοδαπούς συνεργάτες τους.

   Την ονομάσαμε «Εθνική Φάλαγγα» με σκοπό να τονίσουμε την εθνική ενότητα, που επιτέλους πρέπει να γίνει ο αυτοσκοπός μας, σε πείσμα όλων όσων επιβουλεύονται την ενότητά μας κι επιθυμούν συνεχώς να μας διχάζουν, να μας διαιρούν (για να «βασιλεύουν αιώνια). 




Στην μακραίωνο ιστορία μας, ο σχηματισμός που μονίμως έστεκε συμπαγής απέναντι σε κάθε εχθρό ή εθνικό επιβουλέα, ήταν η φάλαγγα στην οποία παρετάσσοντο όλοι οι πολίτες-οπλίτες ο ένας δίπλα στον άλλον, ίσοι προς ίσους, αποφασισμένοι να πολεμήσουν (να αγωνισθούν αν θέλετε) και να υπερασπισθούν όχι μόνον την δική τους ζωή ή απλώς την ακεραιότητα της πατρίδος τους, αλλά και την ζωήν του διπλανού τους, του συμπολίτου-συμπολεμιστού τους, με τον οποίο σε περίοδον ειρήνης πιθανώς ήσαν παιδικοί φίλοι ή απλώς γείτονες και ο κοινός αγώνας, τους μετέτρεπε σε – εν δυνάμει – «αδελφούς», σε εταίρους (όπως εχαρακτηρίζοντο στην ιστορία μας). Ο καθένας αγωνιζόταν στην γραμμή μάχης του, παρατεταγμένος  δίπλα-δίπλα με τον άλλον, ίσος προς ίσον και θα έδινε και την ζωήν του γι’ αυτόν.    



    Αυτή η φάλαγγα επέτρεψε στην αρχαία Σπάρτη να κυριαρχήσει, επί αιώνες και χάρισε στιγμές ανείπωτης δόξης στην πόλιν αυτή. Αυτή η ιδία όμως η Σπαρτιατική φάλαγγα έχασε κάποτε απέναντι στην γυναικεία φάλαγγα της πόλεως του Άργους υπό την ηγεσία μιας ποιητρίας, της Τελέσιλλας (για να αναδείξουμε ότι και οι γυναίκες, οι αυθεντικές Ελληνίδες μπορούν να αναλάβουν την εθνική ευθύνη να υπερασπισθούν την πατρίδα τους), σε πείσμα όσων πιθανότατα μας χαρακτηρίζουν με εκφράσεις ή λέξεις-κλισέ, το νόημα των οποίων κατά κανόνα αγνοούν).


Ο σχηματισμός της φάλαγγας άλλωστε οδήγησε τους Αθηναίους με στρατηγό τον Μιλτιάδη να κατατροπώσουν τους Πέρσες στον Μαραθώνα.

 Επίσης αργότερα, τον καιρό της Θηβαϊκής ηγεμονίας με ηγέτες τους αδελφικούς φίλους Πελοπίδα κι Επαμεινώνδα, η «λοξή φάλαγγα» επέτυχε σημαντικές νίκες κι έγραψε στιγμές δόξης για την πόλιν-κράτος τους. 

 Αργότερα η Μακεδονική φάλαγγα επέτρεψε στους Ελληνες να θριαμβεύσουν επί των Περσών και με ηγέτη τον Μέγα Αλέξανδρο να κυριαρχήσουν κυριολεκτικώς στον τότε γνωστό κόσμο.



   Στην σημερινή λοιπόν εποχή, όπου όλοι οι συμπατριώτες μας δοκιμάζονται κυριολεκτικά σε έναν «ακήρυκτο πόλεμο», απέναντι σε όλους όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας και τον πλούτο της (όχι μόνον τον ορυκτό, αλλά και αυτόν των πατρώων μας αξιών, των εννοιών της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογενείας) που βάλλονται πανταχόθεν, κρίναμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε μία γραμμή αμύνης και την ονομάσαμε «Εθνική Φάλαγγα». 



Καλούμε λοιπόν κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών σε μία πατρίδα καθημαγμένη από πάμπολλα προβλήματα, να συνταχθεί μαζί μας, ως ίσος προς ίσους ώστε να αγωνισθούμε από κοινού για την σωτηρία αλλά και την αναγέννησιν και δόξα της αγαπημένης μας Ελλάδος.

Και για να συμπληρώσουμε, ας γνωστοποιήσουμε προς κάθε επίδοξον «πολέμαρχο» (των κομματικών επιδοτήσεων ή της αμετροεπούς ματαιοδοξίας του) ότι στην φάλαγγα και οι αρχηγοί πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή και δεν διηύθυναν την μάχη από τα μετόπισθεν. Επαναλαμβάνουμε: από την πρώτη γραμμή και τα εγώ τους μετετρέποντο σε «εμείς όλοι». Όσοι λοιπόν πιστοί προσέλθετε…

Γεώργιος Παπαφιλίππου


Εθνική Φάλαγγα 

Για την Πατρίδα, το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.