Συνεξάρτηση - Κακοποίηση και η απογύμνωση του ανθρώπου από την Νέα Τάξη






 Ένα από τα πιο συχνά αιτία μιας κακοποιητικής σχέσης είναι η συνεξάρτηση, όπου κρύβεται κυρίως πίσω από τη ψυχολογική - συναισθηματική,λεκτική,οικονομική αλλά και σωματική κακοποίηση. 

Οι συνεξαρτημένες σχέσεις οδηγούνται σε δύο ρόλους.

Του παθητικού και του ενεργητικού.

Τον ενεργητικό ρόλο, τον αναλαμβάνει ως συνήθως ο θύτης - κακοποιητής (πιο συχνό φαινόμενο στους άνδρες, χωρίς να αποκλείει τη γυναίκα ως κακοποιητή).

Και τον ρόλο του παθητικού, τον αναλαμβάνει το θύμα.

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, πολλές φορές ο παθητικός άνθρωπος μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος, διότι συντηρεί με κάθε  κόστος και προτρέπει τη συμπεριφορά αυτή.

Ή συνεξαρτηση είναι και αυτό ένα είδος εξάρτησης - εθισμός.

Οι συνεξάρτημενοι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν αυτόν που τους πονάει γιατί, νιώθουν σημαντικοί και ότι έχουν να προσφέρουν πολλά, γιατί πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι και ότι οι άλλοι τους ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ή γιατί θέλουν να πιστεύουν ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό ή θα αλλάξει ο άλλος άνθρωπος.

Επίσης οι άνθρωποι αυτοί, πάσχουν από ενοχές, φόβο,άρνηση, αναποφασιστικότητα ή από κατάθλιψη.

Επί της ουσίας η κατάθλιψη είναι γεγονός σε αυτό το είδος ζωής που δυσκολεύει μία απόφαση για καλύτερη ζωή με περισσότερη αγάπη προς τον ίδιον.

Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των συνεξαρτημενων ανθρώπων, έχει μεγαλώσει σε τοξικό συνεξαρτητικο περιβάλλον και τους είναι οικείος ο ρόλος που επιλέγουν.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αργούν να πιάσουν πάτο, ακόμη και όταν κινδυνεύουν, ώστε να θέλουν να αλλάξουν αυτό το τρόπο ζωής και τα δικαιολογούν όλα.

Αποδέχονται την τοξικότητα ως τρόπο ζωής από φόβο όχι μην φάνε άλλο ξύλο, αλλά για τον άγνωστο τρόπο ζωής..

Οι εκλογικευμένες σκέψεις, κάνουν πάρτι και όπως ανέφερα πριν, είναι και αυτό ένας τοξικός εθισμός όπως όλα τα ναρκωτικά.

ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ : ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΞΟΛΟΚΛΉΡΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ "ΠΑΘΗΣΗ".

Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.


Χρειάζεται να βοηθήσουμε σε βάθος για την εξάλειψη της βίας είτε αφορά άνδρες ή γυναίκες.

Χρειάζεται σωστή ενημέρωση και  σωστός τρόπος καταπολέμησης, δια της σωστής διαπαιδαγωγισης, όπως και της ψυχολογικής στήριξης εφόσον απαιτείται. 

Το πιο πιθανό, Εάν δεν δουλευτεί η συνεξάρτηση, κάποια στοιχεία του χαρακτήρα που οδηγούν σε αυτήν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να εξελίσσονται ακόμη και αν αλλάξει ο σύντροφος.

Θα αλλάξουν μεν τα "σκηνικά", αλλά θα υπάρχει ένα μοτίβο επαναλήψεων με τα συναισθήματα αυτά.

Ευτυχώς υπάρχουν κοινωνικές δομές που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί.                     Ένα άλλο μέτρο είναι και το κουμπί πανικού

Η καλύτερη όμως αντιμετώπιση, είναι η πρόληψη. 

Παρόλο που είναι κάτι πολύ προσωπικό ως θέμα, θεωρώ ότι έχει ξεφύγει σε μάστιγα εν έτη 2023.

Ας εκμετευταλευτουμε την αναγνώριση, την έκθεση και την αποδοχή του προβλήματος που προυπήρχε,      αλλά ας αναλογιστουμε ότι δεν θεραπεύεται έτσι.

Επίσης, χρειάζεται να δούμε σοβαρά το γεγονός, ότι ενώ πάντα υπήρχε η ενδοοικογενειακή βία, Στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, έχει αυξηθεί τραγικά ραγδαία το φαινόμενο αυτό.

Όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις πατροπαράδοτες αξίες και τα ιδανικά και βυθίζονται στην νέο ταξική κουλτούρα, ότι όλα επιτρέπονται, τόσο θα χάνεται ο σεβασμός ανάμεσα στους ανθρώπους.

Πρώτο κέντρο απογύμνωσης των ανθρώπων, είναι δυστυχώς τα σχολεία.

Στην εθνικιστική κοινωνία που εμείς οραματιζομαστε, ο άνδρας και η γυναίκα, είναι ίση με διαφορετικούς ρόλους, όπου αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ζούνε, εργάζονται, αγωνίζονται μαζί και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με γνώμονα το καλό του ευρύτερου συνόλου.

Μαρία Δήμου 


Ιερός Λόχος 

Για την Πατρίδα, το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.