Στο Γράμμο και στο Βίτσι...




 Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, κάθε χρόνο εορτάζεται η Νίκη της Ελλάδος κατά των ξενοκίνητων κουμμουνιστοσυμμοριτών, του ΔΣΕ (ΚΚΕ) και λοιπών βαλκανικών χωρών.

Μία νίκη που κράτησε την Ελλάδα ελεύθερη έξω από το σιδηρούν παραπέτασμα και γλύτωσε την Πατρίδα μας από τον διαμελισμό που επεδίωκαν οι Κ/Σ με τη βοήθεια του Τίτο της Γιουγκοσλαβίας.

Ποιο αναλυτικά οι ένοπλες συγκρούσεις ξεκίνησαν από το 1942 με τις συμπλοκές μεταξύ των εθνικών δυνάμεων  της αντίστασης και του ΕΑΜ ΕΛΑΣ (ΚΚΕ).Ιστορικά αυτός θεωρείται ο πρώτος κουμμουνιστικός γύρος.

Παρά το συνέδριο του Λιβάνου και της συμφωνίας της Καζέρτας τον Σεπτέμβριο  του 1944, το ΚΚΕ αιματοκυλησε ακόμα μία φορά, τον ελληνικό λαό με τα εγκλήματα που διέπραξε στα Δεκεμβριανα (Δεκέμβριος 1944) και που θεωρείται ο δεύτερος κουμμουνιστικός γύρος.

Δυστυχώς και παρά την συμφωνία της Βάρκιζας (Φεβρουάριος 1945), το ΚΚΕ αθετώντας για ακόμα μία φορά τον λόγο του και υπακούοντας στα ξένα συμφέροντα που υπηρετούσε πιστά, οδήγησε τον Μάρτιο του 1946 τη Πατρίδα μας ίσως στη χειρότερη φάση της νεότερης του ιστορίας.

Για περισσότερα από 3 χρόνια και ενώ όλη η Ευρώπη βρισκόταν σε διαδικασία αναγέννησης από το Β' ΠΠ, η πατρίδα μας σύρθηκε σε έναν ακόμα πόλεμο εντός του εδάφους της.

Πόλεμος ο οποίος επέφερε  τεράστια οικονομική καταστροφή , χιλιάδες νεκρούς Ελληνες αλλά και εγκλήματα όπως το παιδομάζωμα από τους Κ/Σ που στοίχισε στην Πατρίδα σχεδόν 30.000 Ελληνόπουλα.

Εκτός όμως των καταστροφών, ο συμμοριτοπόλεμος στοίχισε στην Πατρίδα μας την αδυναμία διεκδικήσεως της Βορείου Ηπείρου που είχε απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός για τρίτη φορά το 1940.

Το ΚΚΕ όμως έκανε και ένα "δώρο" στις ΗΠΑ, αφού από το 1947 εμπλέκτηκαν αποφασιστικά στα εσωτερικά της Πατρίδος μας αφού ο Κ/Σ πόλεμος ήταν η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και ΕΣΣΔ.

Η εμπόλεμη σύγκρουση έληξε με την τελική νίκη τον Αύγουστο του 1949 με τις επιχειρήσεις στον Γράμμο και το Βίτσι. 

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οδηγήθηκε στον εμφύλιο σπαραγμό και μεγάλη ευθύνη φέρει η σύμμαχη χώρα Αγγλία που με τις λίρες της δυνάμωσε στην κατοχή το Εαμ Ελας για να μην διεκδικήσει η Πατρίδα μας μεταπολεμικά την ένωση με την Κύπρο.

Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε τους Αγώνες του Ελληνικού Λαού που πολέμησε από το 1940 έως το 1949 για  να μας παραδώσει μια Πατρίδα Ελεύθερη και μεγαλύτερη από ότι ήταν προ του 2ου Π.Π.

Η Εθνική Φάλαγγα ως ελάχιστο φόρο τιμής θα δώσει το βροντερό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις που φέτος θα γίνουν στο Βίτσι. 


Στο Γράμμο και στο Βίτσι

Νίκησε η Ελλάδα!


Ανδρέας Γενιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.