Ταμπλετ για τον Ελληνικό Στρατό... Αναβάθμιση ή ακόμα μία κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος;

 TABLET ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γράφει ο Δημήτριος Βαλασίδης Συνταγματάρχης ε.α. - Οικονομολόγος MBA Συγγραφέας. 


Μια νέα μη απαραίτητη καθόλου επίκαιρη δαπάνη  ετοιμάζεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να προμηθεύσει με ένα tablet τον κάθε στρατιώτη. Το έργο αφορά τη προμήθεια συνολικώς 50.000 tablet με προϋπολογισμό 56.763.692,00 € .





Η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και προβληματισμούς κατά πόσο αποτελεί πραγματική προτεραιότητα η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος από το ΥΠΕΘΑ την στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε ένδεια  και υπάρχουν άλλες δεκάδες πιο απαραίτητες και ανελαστικές δαπάνες. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πρόγραμμα για τη μαζική αναβάθμιση των ατομικών υλικών μαχητή και κυρίως των υλικών διαβίωσης (ρουχισμός, υποδήματα κτλ) καθώς και την βελτίωση διατροφής και εγκαταστάσεων των οπλιτών.


Γεννάται επίσης η απορία, μήπως πίσω από την προμήθεια υποκρύπτεται η γνωστή “μίζα” που συνηθίζεται στον χώρο των εκάστοτε κυβερνώντων.

Εθνική Φάλαγγα 

για την Πατρίδα το Έθνος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.