Δύναμη μας η αλληλεγγύη. Ημερολόγιο πολιτικού κρατούμενου #2204.


Σε ένα ψεύτικο κόσμο το να αγωνίζεσαι για αλήθειες είναι όχι μόνο επαναστατικό αλλά θεωρείτε και άκρως επικίνδυνο για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ένας τέτοιος αγωνιστής είναι και ο Ηλίας Παναγιώταρος που για την εθνική του δράση έπρεπε να τιμωρηθεί, όπως και τόσα άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δύναμη όλων των Ελλήνων είναι η αλληλεγγύη και η ηθική στήριξη όσων διώκονται για την εθνική τους δράση. Για αυτό σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε το βιβλίο του Ηλία Παναγιώταρου. Ας αφήσουμε όμως να μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας :


Πηγή: https://www.panagiotaros.gr/2023/06/2204.html




 Ημερολόγιο πολιτικού κρατούμενου #2204.

  Πέρασαν 33 μήνες από την πρωτοφανή δικαστική απόφαση όταν η μεταπολιτευτική δημοκρατία έστειλε στη φυλακή το σύνολο της ηγεσίας ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.  Η κυκλοφορία της πρώτης συγγραφικής μου προσπάθειας συνέπεσε με τις εκλογές στις οποίες απαγορεύτηκε η κάθοδος μας καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

  Μέσα σε αυτά τα σχεδόν τρία έτη, φρόντισα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, να είμαι όσο πιο παραγωγικός γίνεται. Ολοκλήρωσα επιτυχώς υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ένα επίπονο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό (Master) στη διοίκηση επιχειρήσεων με το βρετανικό πανεπιστήμιο του Bolton. Παράλληλα συνέγραφα άρθρα και βιβλία. Εκτός του ημερολογίου βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας εκδόσεις άλλα δύο ακόμη. Επιπροσθέτως προσπαθώ για την επαγγελματική μου ανάκαμψη.

  Οι δυσκολίες του εγχειρήματος πολλές, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρω. Στο ημερολόγιο γίνεται μία προσπάθεια να καταγράψω όσο πιο περιγραφικά τα όσα βίωσα τους πρώτους 20 μήνες, έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα των όσων συνέβησαν από την απόφαση του δικαστηρίου μέχρι την έναρξη του εφετείου, την διαβίωση στο ΚΚ Δομοκού, και εν μέρει των σχέσεων μεταξύ των τέως συναγωνιστών. Επιπλέον δίνω κάποιες οφειλόμενες εξηγήσεις- απαντήσεις για μία σειρά κατηγοριών- γεγονότων που με αφορούν προσωπικά και με έφθειραν υπερβολικά, κυρίως κατά την κοινοβουλευτική μας περίοδο.

 Ακόμα και μέσα από τη φυλακή είχα και έχω πλάνα και στόχους. Δυστυχώς κάποιοι εξ αυτών δεν πραγματοποιήθηκαν ή μετατέθηκαν για αργότερα, για λόγους οι οποίοι με ξεπερνούν. Αυτές οι αναβολές και μεταθέσεις, με έχουν βάλει σε σκέψεις για το αν πρέπει να επαναξιολογήσω τις προτεραιότητες μου, καθότι όλα δείχνουν ότι έχω ακόμη δρόμο να διανύσω μέχρι την απελευθέρωσή μου, και ποιος ξέρει πόσο - και αν θα καταφέρω να δικαιωθώ.

Είναι στενάχωρο, μία πολυετής, όμορφη προσπάθεια όλων και θυσιών (εντός και εκτός εισαγωγικών), να καταλήγει από το θρίαμβο στην πανωλεθρία την πολυδιάσπαση και την απαξίωση. Είναι στενάχωρο που δεν έγινε καμία αυτοκριτική-εγώ μέσα από το ημερολόγιο προσπαθώ να κάνω τη δική μου- ουδείς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εκλογική μας πανωλεθρία, για το τι φταίει, ποιος ευθύνεται, που και σε τι βαθμό.

 Είναι στενάχωρο ότι σχεδόν τρία χρόνια τώρα δεν έγινε καμία εκδήλωση συμπαράστασης στο Δομοκό ή έστω κάπου αλλού, με εξαίρεση μία μικρή εκδήλωση 7-8 ατόμων τα οποία είχε φέρει ο Λαγός και φώναζαν συνθήματα έξω από τη φυλακή, όπως και μία δεύτερη απόπειρα με περισσότερα άτομα και πάλι πρωτοβουλία του «Ιερού Λόχου» στη Θεσσαλονίκη, του Λαγού, αλλά και κάποιων άλλων, για να τα λέμε όλα, η οποία όμως παρεμποδίστηκε από την αστυνομία. Τέλος έγινε και μία εκδήλωση του «Ιερού Λόχου» στη Θεσσαλονίκη.

 Είναι θλιβερό  ότι οι άνανδρες δολοφονίες των Φουντούλη -Καπελώνη καθώς και ο βαρύτατος τραυματισμός του Αλέξανδρου Γέροντα, αν κρίνουμε από την κατάληξη, ήταν μάταιες. Είναι στενάχωρο  ότι αυτοί που όφειλαν δεν αντελήφθησαν τα νέα δεδομένα, τι θα έπρεπε να πράξουν για τη δικαίωση όλων όσων υφίστανται τις άδικες πολιτικές διώξεις. Η πολυδιάσπαση- διάλυση της τελευταίας γραμμής αμύνης της πατρίδας μας δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία με την ήττα μας στις εθνικές εκλογές του 2019. Ήταν το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ψυχοφθόρας διαδικασίας αποσύνδεσης εκ των έσω, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και κορυφώθηκε στις ευρωεκλογές του 2019. Οι εχθροί μας δεν έφταιγαν καθόλου. Τους γνωρίζαμε και οφείλαμε να τους αντιμετωπίσουμε, όπως επιτυχέστατα πράξαμε κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μόλις οκτώ μήνες μετά τις πολιτικές διώξεις του Οκτώβρη 2013, στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του 2014 αλλά και δις του 2015.

 Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ήταν οι τοξικοί εχθροί που είχανε φωλιάσει εντός των τειχών, προκαλούσαν συνεχώς ρήγματα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην τωρινή κατάσταση. Ήταν αυτοί που ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι είναι στραβός ο γιαλός δεν αρμένιζαν αυτοί -εμείς λάθος. Ήταν και παραμένουν αυτοί που επεδίωκαν ή έδιωχναν συκοφαντώντας όποιον ήταν ικανός και μπορούσε να προσφέρει κάτι θετικό στο δύσκολο αγώνα καθώς και τις οποίες θυσίες ανώνυμων και επώνυμων ανιδιοτελών εθελοντών. Ήταν αυτοί οι οποίοι  υποτίθεται στηλίτευαν τον παλαιοκομματισμό, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι ήταν η χειρότερη εκδοχή του. Ήταν οι ίδιοι οι οποίοι έκαναν ακόμα και εμένα να αισθανθώ πιο ξεβρασμένος από ποτέ από τον  χώρο στον οποίο είχα αφιερώσει τα πάντα για 30 χρόνια.

  Θα ρωτήσει κάποιος ωραία τα λες, εσύ τι έκανες για όλα αυτά; Τι γίνεται τώρα; Τι κάνουμε; Εσύ τι θα κάνεις; Τις απαντήσεις της δίνω εντός του βιβλίου, μέσα από την αρθρογραφία μου στη φιλόξενη «Ελεύθερη ώρα», καθώς και στο www.panagiotaros.gr

 Ένα είναι σίγουρο πρώτη προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου και οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Όσο για τα πολιτικά -εκλογικά ζητήματα δεν ξέρω αν είμαι πλέον χρήσιμος, ούτε πώς μπορώ να προσφέρω. Ο χρόνος θα δείξει για το πού, πόσο και εάν.

 Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου επειδή πολλοί με ρωτάτε, θα εκφέρω την ταπεινή προσωπική μου γνώμη άμεσα. Εν τω μεταξύ εύχομαι στους εθνομηδενιστικούς, αδιάφορους αλλά και συνάμα δύσκολους καιρούς της παγκοσμιοποίησης, αυτό που οφείλουν να πράξουν όσοι πραγματικά έχουν ως κοινό παρονομαστή τους, Ορθοδοξία Ελλάδα και παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, να τα βρουν!

Όσοι ενδιαφέρεστε για το ημερολόγιο πολιτικού κρατουμένου μπορείτε να απευθυνθείτε στα: 6907717703- 6940187277- 6907717713( Β. Ελλάδα), στο e-mail πάει ipanagiotaros@gmail.com στο www.panagiotaros.gr καθώς και σε διάφορα βιβλιοπωλεία.


Με σεβασμό και εκτίμηση Η Κ Παναγιώταρος.


Πηγή:

https://www.panagiotaros.gr/2023/06/2204.html?m=1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση: Καμία θυσία Ελλήνων για αλλότρια συμφέροντα.

Πρώτη παρουσίαση της 4Ε στην Θεσσαλονίκη!

Ιδρυτική Διακήρυξη Εθνικής Φάλαγγας.